Iunie 2001

Richard Beaton
Principii de interpretare a Scripturii în teologia evanghelică (p. 5-16)

Romulus Ganea
Mesianismul iudaismului talmudic (p. 17-44)

Ciprian Flavius Terinte
Întruparea lui Isus ca dovadă a umilinţei în imnul hristologic din Filipeni 2:6-11 (p. 45-70)

Emil Meştereagă
Misiunea în Biserica primară (p. 71-117)

3 Responses to “Iunie 2001”

  1. cezar Says:

    exilul evreilor in asiria,pleroma,an x,nr 2,dec.2008,pag 29-84,romulis ganea

  2. cornel Says:

    Problema interpretarii Scripturii cred ca este extrem de sensibila mai ales pentru noi penticostalii, deoarece telogia noastra se bazeaza pe o hermeneutica proprie, putin diferita de cea evanghelica.

    De exemplu, cartea lui G Fee si D Stuart “Biblia ca literatura” si de asemenea cartea W Herniksen “Cum sa studiem biblia”, carti valoroase de altfel, ridica unele probleme de hermeneutica pentru penticostali.

    G Fee de exemplu, desi penticostal, influentat in special de J Stott, nu considera ca o naratiune biblica cum ar fi Faptele Apostolilor poate crea norma pentru ca nu acesta este scopul ei. Norma este creata doar de epistolele Pauline care au acest scop explicit. Aceasta este o hermenutica a genului literar destul de fortata in acest punct de vedere.

    Henriksen la randul sau are o regula de interpretare generala a bibliei inspirata probabil de la Fee care spune ca un exemplu sau o naratiune biblica creeaza norma doar daca este insotita de o porunca explicita in biblie. Aspect destul de relativ in hermeneutica penticostala.

    Ma asteptam ca articolul despre principiile de interpretare a bibliei sa atinga putin si acest aspect al carcaterului specific al hermeneuticii penticostale in special in interpretarea cartii Faptele Apostolilor.
    Poate incercati asta intr-un articol viitor.

    “Lupta” intre evanghelici si penticostali nu se da atat in domeniul teologiei ci mai ales in cel al hermeneuticii. Si asta deoarece hermeneutica determina teologia.

    Mult har!

Leave a comment